NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Britse anti-piraterij wetgeving controversieel

Britse anti-piraterij wetgeving controversieel

Vorige maand is in Engeland de Digital Economy Act van kracht gegaan. Het doel van deze wetgeving is om digitale inbreuken op intellectuele eigendom tegen te gaan. Britse ISP’s moeten nu een grotere rol spelen in de handhaving van IE rechten. Op Wikipedia is een goede analyse van de Act te lezen. Het komt er op neer dat ISP’s gebruikers moeten afsluiten indien zij vaker inbreukmakende mp3tjes downloaden. Gebruikers worden eenvoudig betrapt door technische voorzieningen, die ISP's moeten implementeren.

 

Volgens British Telecom (tegenwoordig slechts BT) en de Britse ISP TalkTalk is de Digital Economy Act in strijd met meerdere ‘belangrijke’ wetten van de EU. Woordvoerders van de ISP’s noemen de Act ook wel ‘gebrekkig’ en voorzien dat zij hun klanten onredelijk zullen moeten behandelen.

 

Naar aanleiding hiervan hebben de twee ISP’s besloten de de Act voor gerechtelijke toetsing voor te leggen aan het Britse High Court. Zij menen dat de vorige regering deze wet te haastig zonder voldoende toetsing of belangenafweging heeft ingevoerd. Volgens de huidige regering voldoet de Act echter aan EU wetgeving.

 

Lees hier hele bericht.

BRON: Wall Street Journal


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.