NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Britse Anti-piracy Code uitgesteld tot 2015

Britse Anti-piracy Code uitgesteld tot 2015

Het Britse three-strike systeem dat onder de Digital Economy Act (DEA) zou worden ingevoerd in 2014, is uitgesteld naar 2015. Britse ISP’s hoeven dus voorlopig geen waarschuwingen te sturen naar vermeende inbreukmakers. Op grond van een ‘copyright infringement report’ dat bewijs bevat van de inbreukmakende handelingen zouden ISP’s waarschuwingen moeten versturen. Ofcom (Independent regulator and competition authorityfor the UK communications industries) zou wel de procedure voor bewijsvergaring door de rechthebbenden voor deze rapporten controleren.

Als een vermeende inbreukmaker drie keer in een jaar een brief ontvangt, wordt deze op de copyright infringement list geplaatst. Rechthebbenden zouden deze lijst maandelijks kunnen opvragen en de NAW-gegevens opvragen van de vermeende inbreukmaker na rechterlijke toestemming daarvoor. Op deze manier zouden rechthebbenden recidiverende inbreukmakers efficiënter kunnen aanpakken. Vermeende inbreukmakers hebben, na ontvangst van een waarschuwing, twintig dagen om zich te verweren tegen de aantijgingen. Een onafhankelijk orgaan zou zich moeten ontfermen over deze procedures. Een vermeende inbreukmaker zou slechts worden gehoord na het betalen van de restitueerbare som van 20 GPB. Na juridische acties van de ISP tegen de wetmatigheid van de DEA werd een systeem ingevoerd waarbij ISP’s en rechthebbenden kosten verdelen: 25% voor de ISP en 75% voor de rechthebbenden. De voorgestelde wijzigingen moeten nu worden goedgekeurd door beide Houses of Parliament.

Recent kondigde Frankrijk aan HADOPI te versoepelen nadat het systeem weinig doeltreffend is gebleken als middel tegen online piraterij. Of het Britse systeem meer vruchten zal afwerpen, moet worden afgewacht….PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.