NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bright's onderzoek naar privacy voorwaarden

Bright's onderzoek naar privacy voorwaarden

Het RTL Nieuws berichtte gisteren dat computertijdschrift Bright een “crowdsourcing” onderzoek start naar de privacy voorwaarden van internetdienstverleners. Dit in verband met de constatering dat veel mobiele applicaties en populaire diensten op internet zonder toestemming persoonlijke gegevens versturen naar derden.

 

Het feit dat zowel mobiele applicaties als bepaalde applicaties op bijvoorbeeld Facebook zonder toestemming persoonsgegevens aan derden verstrekken, is geen nieuws (zie onze berichten hier, hierhier en hier). Het is uiteraard wel goed dat meer aandacht wordt besteed aan de bescherming van persoonsgegevens op internet. De Nederlandse burger lijkt de urgentie van dit onderwerp namelijk nog niet helemaal te begrijpen. Met name mobiele applicatiebouwers lijken nog niet goed te beseffen wat zij wel en niet mogen doen met persoonsgegevens.

 

Bright roept dan ook op mee te werken aan een onderzoek naar de privacy voorwaarden van een aantal grote internetdiensten zoals Google, YouTube en Facebook. Daarmee beperkt zij zich echter wel tot een onderzoek waar waarschijnlijk weinig uit gaat komen. De privacy voorwaarden van deze partijen zijn over het algemeen prima in orde. Waar het om gaat is of die voorwaarden ook worden nageleefd. Daar schort het bij soms nog wel eens aan, zoals wel bleek bij Facebook.  

 

Zo heeft Bright het bijvoorbeeld over de voorwaarden van Hyves waar in zou staan dat persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan landen waar "niet dezelfde privacybescherming" bestaat als in Nederland. Dat is een standaardbepaling in privacy voorwaarden die in dit geval bovendien uit zijn verband is getrokken.  Artikel 6 van de Hyves voorwaarden bepaalt namelijk dat doorgifte naar landen buiten de EU alleen kan voor technische en operationele redenen en dus niet om persoonsgegevens van gebruikers zomaar aan commerciële partijen door te geven.

BRON: RTL Nieuws


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.