NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Blogger sleept Google voor de rechter na vrijgeven persoonsgegevens

Blogger sleept Google voor de rechter na vrijgeven persoonsgegevens

Blogger Rosemary Port sleept Google voor de rechter wegens het vrijgeven van haar persoonsgegevens. Google was door de rechter gedwongen de persoonsgegevens vrij te geven aan een model, die zich beledigd voelde door de uitingen van Port op haar weblog. Port eist van Google een schadevergoeding van 15 miljoen dollar.

Rosemary Port, modestudente, onderhield onder een pseudoniem op de website Blogger.com een weblog. Blogger.com is een gratis blogdienst in de handen van Google. Port liet zich regelmatig beledigend uit aan het adres van het Canadese model Liskula Cohen. Het model was hier niet blij mee en stapte naar de New Yorkse rechter. Die rechter stelde haar vorige week in het gelijk en dwingde Google aldus de persoonsgegevens van Port aan haar vrij te geven.

Port sleept nu Google voor de rechter, wegens het schenden van haar privacy door het verstrekken van haar e-mail en ip-gegevens aan Cohen. Port stelt dat ze het recht moet hebben zich anoniem te mogen uiten, en eist daarom een schadevergoeding van 15 miljoen dollar.

Google laat weten dat de algemene voorwaarden van Blogger.com stellen dat Google de persoonsgegevens vrij moet geven indien een rechter hen daartoe dwingt.

Lees hier het bericht.

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.