NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bjorn Borg vs Koninginnedaghandelaar

Bjorn Borg vs Koninginnedaghandelaar

De rechtbank Den Haag heeft een Koninginnedaghandelaar uit Roosendaal veroordeeld tot betaling van een boete van EUR 170.000 aan Bjorn Borg wegens het verkopen van een partij counterfeit boxershorts. De handelaar had een onthoudingsverklaring getekend waarin hij had toegezegd geen inbreuk meer te zullen maken op de merken van Bjorn Borg, op straffe van een boete van EUR 500,- per inbreukmakend product. Vervolgens was hij – onder diverse aliassen – op internet doorgegaan met zijn handel.

 

Een door Bjorn Borg ingeschakeld onderzoeksbureau constateerde door middel van testaankopen dat de man beschikte over een voorraad van 150 duopakken counterfeit boxershorts. Mede op grond van de verklaring van het onderzoeksbureau oordeelde de rechtbank dat de man in strijd handelde met de onthoudingsverklaring en derhalve de boete moet betalen. Daarnaast moet de handelaar op grond van de onthoudingsverklaring een schadevergoeding van EUR 3.000,- betalen en de door Bjorn Borg gemaakte advocaatkosten volledig vergoeden.

 

Bjorn Borg heeft de handelaar waarschijnlijk bewust pas in rechte betrokken nadat deze de onthoudingsverklaring had getekend. De daarin opgenomen boete is namelijk vele malen hoger dan een ‘gewone’ schadevergoeding wegens merkinbreuk. Een praktisch probleem kan zich echter nog wel voordoen bij de executie van het vonnis, als de handelaar niet in staat zou zijn om het totale bedrag van ruim EUR 183.000,- te betalen.

BRON: iept.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.