NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bits of Freedom accepteert bitcoinbetalingen

Bits of Freedom accepteert bitcoinbetalingen

Bits of Freedom is sinds deze week de eerste Nederlandse NGO die donaties in bitcoins accepteert. Deze week is donateursweek bij Bits of Freedom, een mooi moment natuurlijk om ook betalingen in de bitcoins te gaan accepteren. Bits of Freedom maakt gebruik van de diensten van Bitpay, een bitcointussenpersoon die bitcoinbetalingen faciliteert voor bijvoorbeeld webshops. Bits of Freedom meldt op de website dat de gedoneerde bitcoins direct in euro’s worden omgezet.

Eigenlijk heeft bitcoin twee functies. Ten eerste is het een online munteenheid die op zich (in ieder geval volgens de personen die bitcoins bezitten) waarde heeft. Ten tweede is bitcoin een betaalsysteem, zoals Paypal dat bijvoorbeeld ook is. Het is daarmee een manier om tegen lage transactiekosten vrijwel direct geld te versturen. Die transactie is dan relatief anoniem. Daarmee bedoel ik dat de transactie openbaar is en voor iedereen zichtbaar, maar niet direct gekoppeld kan worden aan de identiteit van de afzender en de ontvanger.

Bits of Freedom maakt hier voornamelijk gebruik van deze tweede functie van bitcoin, door de donaties direct om te zetten in de munteenheid van hun keuze, in dit geval euro’s.

BRON: bof.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

Wil Bremers woensdag 18 december 2013 17:44

Bitcoin is geen currency ook al zegt iedereen van wel. Je kunt het zien als een electronic voucher (er is geen rekening!) die door bitcoin-wisselkantoren omgezet kunnen worden in currency tegen een koers die ze zelf bepalen en alle kanten opgaat. Dat laat ook meteen het gevaar zien want een electronic voucher (en bijbehorende key) is gemakkelijk te kopiëren zonder dat de eigenaar er weet van heeft. Pas als de eigenaar het probeert om te wisselen komt hij erachter dat de voucher al ingewisseld is en dus geen enkele waarde meer heeft. Het systeem houdt in de boekhouding namelijk wel bij welke voucher al gebruikt is.
Veel mensen die Bitcoins hebben zullen er dus vroeg of laat achter komen dat die geen waarde meer hebben.
Daarentegen is er geen "echt" geld dat je kunt kopiëren(stelen) en innen(wisselen) zonder dat de eigenaar dat merkt (bijv. op zijn rekening of gerolde portemonnee) maar bij Bitcoin kan het dus wel.

henk donderdag 2 januari 2014 19:10

@Wil:

Als ik je reactie lees kan ik niet anders constateren dat je niets begrepen hebt van Bitcoin. Lees je eerst eens in voordat je reageert! Er zijn fantastische sites met zeer goede informatie over Bitcoin.


Wil je oefenen met Bitcoin zonder te hoeven investeren dan kun je op de volgende site gratis bitcoins krijgen:

http://freebitco.in/?r=202775

Je hoeft alleen je bitcoinadres in te vullen en een wachtwoord, verder is er geen registratieprocedure. Je kunt elk uur gratis bitcoins krijgen, ze betalen echt uit! Het grappige is dat je ook nog hoger/lager kunt spelen met je gratis bitcoins om eventueel nog meer te ontvangen.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.