NL EN

Bitcoin in het nieuws

De virtuele munteenheid bitcoin blijft in het nieuws. Zo oordeelde een federale rechter in de Verenigde Staten vorige week dat bitcoin naar Amerikaans recht een legitieme valuta is. De zaak draaide om Trendon T. Shavers, die een Bitcoininvesteringsmaatschappij runde. Shavers bood lokale investeerders een (onwaarschijnlijk) rendement van 1% per dag. Die claim kan Shavers niet waarmaken, integendeel, hij kon slechts 60% van het ingelegde bedrag terugbetalen aan de investeerders. Reden genoeg voor de Securities and Exchange Commission, de handhavende autoriteit in de VS op het gebied van financiële producten, om een onderzoek in te stellen.

 

In de procedure voor de rechtbank stelde Shavers zich op het standpunt dat de rechtbank niet bevoegd was over het geschil te oordelen. Hij stelde kort gezegd dat bitcoin geen financieel product is, omdat Bitcoin geen geld is. De rechter gaat hier niet in mee:

 

“It is clear that Bitcoin can be used as money. It can be used to purchase goods or services, and as Shavers stated, used to pay for individual living expenses. The only limitation of Bitcoin is that it is limited to those places that accept it as currency. However, it can also be exchanged for conventional currencies, such as the U.S. dollar, Euro, Yen, and Yuan. Therefore, Bitcoin is a currency or form of money, and investors wishing to invest in BTCST provided an investment of money.”

 

Ook in de staat New York was bitcoin uitgebreid in het nieuws de afgelopen dagen. Een lokale financiële autoriteit bemoeit zich met het toezicht op de handel in bitcoin en stuurde maandag een aantal ‘subpoenas’ naar bekende bitcoinbedrijven zoals Coinbase en Bitinstant. Het gaat daarbij (voorlopig) slechts om verzoeken tot informatie over anti-witwasprocedures, consumentenbeschermingsmaatregelen en investeringsstrategieën, al kunnen bedrijven die non-compliant zijn wel verdergaande maatregelen verwachten.

BRON: wsj.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.