NL EN

Bij Zeus!!

De Griekse mythologie kent een bijzonder mooi verhaal over Zeus en Io. Zeus, oppergod en god van de donder, was bijzonder geinteresseerd in vrouwen. Io, de dochter van de oudste koning van Argos, was daarop geen uitzondering. Zeus' vrouw Hera mocht echter niets van zijn nieuwe buitenechtelijke activiteiten weten. Elke keer dat Zeus Io wilde ontmoeten, verstopte hij zich daarom in een wolk. Toch ontdekte Hera zijn ontrouw waarop zij Io veranderde in een koe. Zeus, nog altijd ge├»nteresseerd in Io, beveelde Hermes daarom de koe te stelen. Hoe het afloopt, zal ik hier niet verklappen.

Wel zal ik verklappen dat in onze moderne tijden ook een Zeus bestaat. Deze Zeus heeft geen interesse voor vrouwen, maar des te meer voor bankgegevens. Hij verspreidt zich via phishing en steelt de begeerde bankgegevens via key-logging. Ook deze Zeus verschool zich in de wolken, de clouddienst EC2 van Amazon welteverstaan. Vanuit die cloud werd het Trojaanse Paard Zeus bestuurd, waardoor de makers hoopten dat deze malware niet ontdekt zou worden.

De hackers waren zelf geen klant bij Amazon, maar kregen toegang tot de EC2-cloud dienst door in te breken in een slecht beveiligde website die wel klant was bij Amazon. Via die website installeerden zij hun botnetinfrastructuur. De Trojan, inmiddels verwijderd uit de cloud, zou dit jaar al voor honderd miljoen dollar aan bankfraude hebben gezorgd.

Lees hier het bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.