NL EN

Bevorder internetvrijheid

In Parijs is een conferentie over internetvrijheid geopend. Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken hield een toespraak waarin hij pleit voor de bescherming van vrijheid van meningsuiting op het internet. In zijn voordracht haalt hij voormalig president van de VS Ronald Reagan aan die informatie de zuurstof van de moderne tijd noemde. De moderne mogelijkheden tot het delen van informatie heeft een mobiliserende kracht. Berichten over misstanden vinden volgens hem makkelijker hun weg naar het grote publiek en dit komt ten goede aan mensenrechtenorganisaties. Zelfs de Berlijnse Muur had eerder gevallen wanneer er destijds toegang tot internet bestond, zo stelt hij.

Verhagen pleit ervoor te zorgen dat internet een universeel en open forum is en blijft en refereert naar de Iraanse blokkade van internet. Ook is hij voorstander van een gedragscode die er op toeziet dat filtertechnologieën niet in handen van verkeerde regimes vallen. Bedrijven moeten zich bewust zijn van de rol die ze spelen als het gaat om mensenrechten.

De conferentie is een product van een Frans-Nederlandse verklaring over de vrijheid van meningsuiting op internet, waarin is afgesproken een pilotgroep op te richten die internetvrijheid moet bevorderen.

 

Niels Pietersen

 

BRON: europa-nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.