NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bevoegdheden cybercops onduidelijk

Bevoegdheden cybercops onduidelijk

 

De Tweede Kamer heeft bij Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vragen gesteld over de wijze waarop politie en justitie op cybercriminelen jagen. Aanleiding voor de vragen waren opmerkingen uit de organisatie van politie en justitie zelf waarin werd aangegeven dat de opsporingsdiensten niet goed kunnen opereren onder de huidige wetgeving.

 

Zo zouden er te weinig experts zijn en belemmeren de grenzen van nationale staten een gedegen aanpak van cyber crime. Elk land houdt namelijk vast aan de eigen jurisdictie en een eenduidig opsporings- en vervolgingsbeleid op cybergebied ontbreekt. Het operen buiten de landsgrenzen wordt daardoor bemoeilijkt.

 

Het Openbaar Ministerie heeft al aangegeven dat de recherche in sommige gevallen desalniettemin buitenlandse computers kraakt. Hiermee schendt de recherche de soevereiniteit van de staat waarin de computer zich bevindt. De Tweede Kamer maakt zich zorgen over deze praktijken. De Minister zegt hier echter niets van te weten, en geeft aan dat de grenzen van de wet weliswaar worden opgezocht maar dat deze niet wordt overschreden.

 

Er is dus nog veel onduidelijk over de bevoegdheden van de cybercops. Minister Opstelten heeft aangegeven voor het zomerreces met nadere plannen voor de aanpak van cybercrime te komen.  

 

Lees hier het volledige bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.