NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Berichtenverkeer Facebook bewijs voor tentamenfraude

Berichtenverkeer Facebook bewijs voor tentamenfraude

In België zijn twee studentes betrapt op tentamenfraude nadat zij op Facebook hadden opgeschept over hun spiekmethoden. Hoewel zij volhouden dit alleen maar gedaan te hebben “om stoer te doen”, was dit voor de Raad voor examenbetwistingen geen reden om de beslissing van de hogeschool in twijfel te trekken. Gesteund door de deels anonieme verklaringen van surveillanten en medestudenten dat de meisjes tijdens het tentamen met elkaar hadden overlegd, was de inhoud van hun berichtenverkeer via Facebook voldoende om een vijftal afgelegde tentamens met een nul te mogen honoreren. Annelies Verhoegstraete voelt zich niettemin belazerd.

 

“We zijn verklikt”, zegt zij over haar medestudenten die zij ervan verdenkt het Facebook-gesprek aan het departementshoofd te hebben doorgespeeld. Niet alleen hadden zij een dergelijk laffe daad niet verwacht, ook hadden zij niet verwacht “dat een chatsessie zulke gevolgen kon hebben. We hebben de kracht van Facebook onderschat.”

 

Om de dames in de toekomst tegen zichzelf in bescherming te nemen, is het daarom prettig dat Facebook de privacy van zijn gebruikers gaat verbeteren. Hiertoe gaat Facebook zijn gebruikers meer openheid en controle geven over de informatie die wordt gedeeld met derde partijen, zoals ontwikkelaars van spelletjes en quizzen op de site. Daarnaast is het de bedoeling dat het binnen een jaar mogelijk wordt om je account te verwijderen in plaats van slechts te de-activeren als je niet wil dat je gegevens worden behouden.

 

Tot die tijd is het dus beter om je tijdens de eerstkomende tentamenperiode te beperken tot de ouderwetse spiekbrief en het tentamen in goed gezelschap slechts na te bespreken in de metro, tram of op de fiets.

 

Lees hier en hier de berichten.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

7LYvJroGZ woensdag 1 oktober 2014 00:53

claudiaarendsHi Lena, thanks for you ceonmmt on my blog! I really enjoyed being on yours! I havent seen any public phones yet.. I will look for them! Who knows, they still must have them somewhere :-) Good tip! Are you also enjoying the BYW class? It's so inspiring huh! :-) See ya in class!

Bp0GTqOLY3l9 donderdag 2 oktober 2014 15:56

I AM SOOOOO GLAD TO SEE YOU HERE! I HAVE MISSED YOU TERRIBLY, REEVES. I'm sorry you and your parents are silnggrtug with health but its good to know you are feeling better, getting back on track. I can wait to "hear" your voice and see your beautiful face. Blog again soon! xooxoxoxxoxoxoxxooxoxxxoo Bella Q

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.