NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Belgische vrouw veroordeeld voor identiteitsfraude op Facebook

Belgische vrouw veroordeeld voor identiteitsfraude op Facebook

In België is een vrouw veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het aanmaken van een Facebook profiel op naam van een ander.

Slachtoffer was haar eerdere advocaat. Kennelijk was mevrouw niet gecharmeerd van zijn dienstverlening, want ze gebruikte het nep-profiel om het leven van de advocaat flink zuur te maken. Volgens het nieuwsbericht op De Standaard plaatste ze kinderporno op het profiel en schold cliënten uit. De advocaat zat zelf niet op Facebook, zodat hij pas achter de identiteitsfraude kwam toen zijn collega’s en vrienden hem confronteerden met opmerkingen die hij via Facebook zou hebben gedaan.

De advocaat deed aangifte, waarna de politie achterhaalde wie er achter het profiel zat. De vrouw is dus inmiddels veroordeeld. Het nieuwsbericht vermeldt helaas niet op welke grondslag de veroordeling gebaseerd is.

Enkele weken geleden was in Nederland nog ophef over een vergelijkbaar geval op Twitter. Toen werd onder de naam van een VU-studente, Natalja Laury, een Twitteraccount aangemaakt, waarmee racisitische tweets werden verstuurd. Het Openbaar Ministerie is nog bezig met een onderzoek naar deze zaak. Ik werd naar aanleiding van dit nieuws geïnterviewd door BNN Today.

BRON: de standaard


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.