NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Belgische ISP's gaan illegale online goksites blokkeren

Belgische ISP's gaan illegale online goksites blokkeren

Telenet, Mobistar, Base en Belgacom zullen vanaf per januari 2012 starten met het blokkeren van illegale goksites. De Belgische Kansspelcommissie, die zich o.a. bezighoudt met verlening van vergunningen en toezicht op de naleving van de Wet van 7 mei 1999  op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers, heeft een protocol gesloten met de Belgische Federatie van de financiële sector (Febelfin) en (vermoedelijk ook) de koepelorganisatie van internetproviders in België (ISPA).

De Kansspelcommissie zal een tweetal lijsten opstellen (een witte- en een zwarte lijst). Op de witte lijst zijn de goksites opgenomen, die een vergunning hebben gekregen om een kansspel of kansspelinrichting te exploiteren. Op de zwarte lijst zijn de goksites opgenomen, die geen vergunning hebben. Deze lijsten worden aan de ISP toegestuurd en deze kunnen de websites blokkeren.

In Nederland weten wij nog eigenlijk geen raad met goksites. Een wetsvoorstel om de wet op de kansspelen aan te passen is niet door de stemming in de Eerste Kamer gekomen. In Nederland zijn online goksites vooralsnog verboden.

De Belgische wet is in 2010 aangepast, maar uit de wet volgt niet uitdrukkelijk dat goksites zonder vergunning verboden zijn. In art. 4 van de wet van 7 mei 1999  op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers is een brede bepaling opgenomen, die geen ruimte laat voor online kansspelen.

Art. 4 §1. Het is eenieder verboden om, zonder voorafgaande vergunning van de Kansspelcommissie overeenkomstig deze wet toegestaan en behoudens de uitzonderingen door de wet bepaald, een kansspel of kansspelinrichting te exploiteren, onder welke vorm, op welke plaats en op welke rechtstreekse of onrechtstreekse manier ook.

BRON: tweakers.net en nieuwsblad.be


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.