NL EN

Bel-me-niet-register in werking

Bel Me NietHet kan u nauwelijks ontgaan zijn, het bel-me-niet-register is vandaag officieel in werking getreden, als onderdeel van wijzigingen in de telecomwetgeving. Mijn kantoorgenoot Menno Heerma van Voss heeft een en ander toegelicht in een column in het FD, zie zijn blog van vorige week.

Consumenten die geen ongewenste telefoontjes, e-mails of smsjes willen ontvangen kunnen zich registreren (http://www.bel-me-niet.nl/). Kennelijk is daar grote behoefte aan, want de website is vanochtend wegens grote drukte al niet meer bereikbaar. Als u al geregistreerd stond in het oude Infofilter (mits niet ouder dan drie jaar) hoeft u overigens geen actie te ondernemen, want dan worden uw gegevens automatisch overgezet.

Lees hier het hele bericht op PCMweb.nl

 

BRON: PCMweb


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

Annelies Dekkers donderdag 1 oktober 2009 15:22

Graag geen telefoontjes of smsjes meer.

P.G.Beijersbergen vrijdag 2 oktober 2009 10:30

alles blokkeren S.V.P.

Computication vrijdag 2 oktober 2009 11:23

Gisteren bleek volgens onze Maildefender, een centraal beheerd spamfilter dat door een representatief aantal bedrijven in Nederland wordt gebruikt, dat er sinds 1 oktober 0.00 uur werkelijk minder spam is verstuurd. Dus niet alleen het bel-me-niet register is succesvol, ook op het spamverbod wordt flink gereageerd. Nederlandse bedrijven verstuurden gisteren zo’n 10% minder spam naar andere Nederlandse bedrijven. Maar tegenover die afname van 10% zagen we gisteren wel nog een heleboel meldingen van spam waarin bedrijven vragen of ze mogen blijven mailen, dus al met al zal een gebruiker voorlopig nog niet veel zien veranderen in zijn inbox vrees ik. Spamfilters zullen altijd nodig zijn. Gisteren werd al bekend dat de nieuwe telecomwet hooguit voor een spam afname van 5% zal zorgen. Immers, de bulk komt uit China en de VS. Het betekent ongeveer dit: kreeg je eerst 10 spam mails per dag, straks krijg je er 9.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.