NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bejaarden in de val gelokt met misleidende bustripjes

Bejaarden in de val gelokt met misleidende bustripjes

Uit een artikel uit Consuwijzer blijkt dat de Consumentenautoriteit boetes heeft uitgedeeld van in totaal 630.000,- euro aan drie bedrijven die op een misleidende en agressieve manier gezondheidsproducten verkochten tijdens dagtochten met bussen.

De (voornamelijk) ouderen werden persoonlijk benaderd via brieven en uitgenodigd voor een dagtocht door 2 Duitse bedrijven en 1 Nederlands bedrijf. Niks mis mee zou je denken. Wél als in de uitnodiging staat dat ze prijzen en gratis artikelen krijgen tijdens de dagtocht terwijl dit niet het geval blijkt te zijn. Dit valt onder meer onder de zwarte lijst van agressieve handelspraktijken, zoals art. 6:193i sub h BW. Van een agressieve handelspraktijk is - kort gezegd - sprake indien door intimidatie, dwang, en/of ongepaste beïnvloeding een consument een besluit neemt (of kan nemen) dat hij anders niet had genomen (ex art. 6:193h lid 1 BW).Sommige gedragingen zijn per definitie onrechtmatig zijn de gedragingen die genoemd worden in de zwarte lijst.

Helaas voor de uitgenodigden gingen zij niet op een toeristisch dagtochtje. Zij werden met een bus naar een afgelegen partycentrum gebracht (het heeft iets weg van een filmscène) waar de aankoop van gezondheidsproducten (zoals vitaminepillen) hen op een agressieve en misleidende manier werd aangepraat. Hierbij werd ingegaan op de gezondheid van dedeelnemers en zij werden onder druk gezet. Ook werden prijzen van de producten hierbij niet genoemd (wat in strijd is met onder meer art.6. 193g sub t en art. 6: 193h BW).

Laten we hopen dat deze bedrijven hun lesje hebben geleerd nadat zij op hun vingers zijn getikt door de Consumentenautoriteit.

Lees hier het bericht uit Consuwijzer.

Lees hier het bericht uit Adformatie.

BRON: Consuwijzer.nl en Adformatie.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

KASEYPotts zaterdag 1 oktober 2011 07:42

That is perfect that we are able to receive the business loans and this opens up new possibilities.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.