NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Behandeling wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet (update)

Behandeling wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet (update)

Vandaag wordt het wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet (33541) behandeld in de Tweede Kamer. Dit wetsvoorstel moet de basis vormen voor de fusies volgens het 3-3-2 model. Het is de bedoeling dat het wetsvoorstel per 1 januari 2014 in werking treedt. De behandeling vandaag moet dan ook voorspoedig verlopen om deze termijn te halen. Later deze week volgt een update van het verloop vandaag.

Update:
Inmiddels heeft het debat plaatsgevonden. Het is echter nog niet afgerond, een aantal partijen hebben nog niet het woord gevoerd en ook voor de reactie van staatssecretaris Dekker op de vragen van de partijen was vandaag geen tijd meer. Volgende week zal het debat worden voortgezet.

Een aantal partijen heeft in het debat aangegeven de omroepfusies niet los te kunnen zien van de extra bezuinigingen van €100 miljoen die nog op de planning staan. Onder andere D66, GroenLinks en SP willen eerst duidelijkheid over het verkrijgen van meer eigen inkomsten door de publieke omroepen, voordat ze hun instemming aan het wetsvoorstel kunnen geven. Het verkrijgen van eigen inkomsten mag volgens Huizing (VVD) niet marktverstorend werken.

Na de voortzetting van het debat volgende week vindt u op deze blog uiteraard weer een update.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.