NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bavaria strippers tijdens Oranje wedstrijd

Bavaria strippers tijdens Oranje wedstrijd

Tijdens de oefenwedstrijd tussen Nederland en Mexico in aanloop naar het WK in Zuid-Afrika trokken enkele Nederlandse dames de aandacht door tijdens de wedstrijd kledingstukken uit te trekken (zie filmpje, bron: YouTube, 854fer). Dit tot groot vermaak van het publiek dat daarbij niet alleen een gratis (zeer beschaafde) strip-act kreeg te zien, maar ook meteen reclame voor biermerk Bavaria kreeg voorgeschoteld.


Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.De zestig dames waren namelijk onder hun normale kleding gehuld in oranje jurken die Bavaria uitdeelt bij haar eigen Oranjereclamecampagne Dutch Dress. Dit terwijl Heineken voor veel geld de officiële en exclusieve sponsor van de KNVB is. De KNVB en Heineken konden er naar verluidt dan ook niet om lachen. De Telegraaf meldt dat zij zich volgens ingewijdenen zaten 'kapot te ergeren' in het stadion.

Bavaria zegt de actie alleen gesteund te hebben door de jurken te verstrekken aan de Hollandse studentes. "Verder hebben wij er niets mee van doen. Die meiden zijn van een studentendispuut en hebben alles zelf betaald, hoewel we het natuurlijk wel leuk vinden", zegt Bavaria-directeur Swinkels.

Hoewel Swinkels dus aangeeft niks met de actie te maken te hebben gehad, kan hij het toch niet laten de reclame-afdeling van Bavaria een klein klopje op de schouders te geven:  "We zijn gewoon slimmer dan Heineken. Je kunt wel peperdure contracten afsluiten, maar het kan ook anders.” Hij is niet bang voor claims: "Laat ze maar komen. Ik kan nu al zeggen dat er nog wel meer aan gaat komen."

Moet Bavaria bang zijn voor een claim?

De guerilla marketing acties van Bavaria rondom grote voetbaltoernooien zijn langzamerhand een traditie geworden. Zo bracht de Brabantse bierbrouwer tijdens het WK in 2006 de Leeuwenhose op de markt (zie afbeelding, bron: Madisonian.net).


Die Leeuwenhosen werden door Bavaria vlakbij een aantal stadions verkocht voorafgaand aan oefenwedstrijden in Nederland. Dit in de hoop op wat free publicity tijdens de wedstrijd. De KNVB was daar niet blij mee, omdat zij ook toen al een sponsor-deal had met Heineken. Bezoekers in Leeuwenhosen werden dan ook niet toegelaten tot het stadion. De KNVB deed daarbij een beroep op haar huisregels.

Die situatie leidde tot een rechtzaak waarin het Gerechtshof Amsterdam uiteindelijk oordeelde dat de KNVB bezoekers met een Leeuwenhose toch toegang moest geven tot de stadions. Zij had haar huisregels namelijk niet tijdig en duidelijk aan de bezoekers kenbaar gemaakt waardoor het niet redelijk was hen op grond van diezelfde huisregels de toegang te weigeren. Aan de andere kant werd het Bavaria wel verboden om binnen een straal van 10 kilometer van het stadion op de dag van de wedstrijd Leeuwenhosen te verkopen.

Hoe zit het met de oranje jurkjes van onze studentes? Ik denk dat Bavaria er – op grond van de uitspraak van het Hof Amsterdam - mee wegkomt, zelfs al zou de bierbrouwer er meer mee te maken hebben gehad. Ten eerste omdat de KNVB volgens mij niets heeft te zeggen over de toegang tot een Oostenrijks voetbalstadion en dus überhaupt geen huisregels kan stellen (de wedstrijd was in Freiburg). Ten tweede omdat in dit geval, voor zover bekend, de Dutch Dresses door Bavaria niet zijn verkocht rondom het stadion.

(Eind?)uitslag: Heineken/KNVB vs. Bavaria: 0-2

 

Lees hier het bericht op Telegraaf.nl

 

BRON: Telegraaf


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.