NL EN

Banksy opnieuw verwijderd

Schoonmakers hebben per ongeluk een tekening van de Britse graffitikunstenaar Banksy verwijderd van een muur in Melbourne. Dit overkwam hem in London ook al eens.

De schoonmakers dachten dat de afbeelding van een rat aan een parachute door vandalen op de muur was geklad. Hoewel de gemeente wel van de aard van het werk op de hoogte was, had zij nagelaten eerder al beschermingsmaatregelen te nemen. Zij zal dit nu alsnog doen.

De Londense overheid is een stuk minder begripvol. Twee jaar geleden werd daar Banksy’s voorstelling van een scene uit Pulp Fiction gewoon overgeschilderd. Dit om een "general atmosphere of neglect and social decay which in turn encourages crime", tegen te gaan. Iemand anders heeft vervolgens op gepaste wijze Banksy om een reactie gevraagd.

Of hij inmiddels gereageerd heeft, weet ik niet. Wie intussen meer wil zien van zijn oeuvre, kan op zijn website terecht, of in de boekhandel.

Overigens zou Banksy met een beroep op zijn persoonlijkheidsrecht zich in Nederland kunnen verzetten tegen de verwijdering van zijn werk (artikel 25 van de Auteurswet).

BRON: Volkskrant, BBC


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.