NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Autoriteit Persoonsgegevens trekt last onder dwangsom Facebook in

Autoriteit Persoonsgegevens trekt last onder dwangsom Facebook in

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de nieuwe voorwaarden en het privacy beleid van Facebook zijn ingevoerd. Die invoering is niet van harte gegaan. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”), toen nog het College bescherming persoonsgegevens, een onderzoek gestart naar de privacy compliance van Facebook in verband met de invoering van die nieuwe voorwaarden. Verschillende Europese landen hebben zich bij dit onderzoek aangesloten.

In het kader van het onderzoek heeft de AP Facebook verzocht bepaalde informatie te verstrekken. Facebook heeft echter een deel van die verzochte informatie niet verstrekt. Om die reden heeft de AP Facebook een last onder dwangsom opgelegd.

Facebook was not amused met de opgelegde last onder dwangsom en is een rechtszaak tegen de AP gestart. Facebook heeft de rechtbank verzocht om de last onder dwangsom te schorsen. Daarnaast speelde de vraag of de AP bevoegd is om over Facebook toezicht te houden en of Facebook in dat licht alle benodigde informatie had verstrekt.

De AP heeft in die procedure uitgelegd dat de ontbrekende informatie, die Facebook dus niet wilde verstrekken, onder andere ziet op de bevoegdheidsvraag en toepasselijkheid van de Wet bescherming persoonsgegevens. Facebook heeft uiteindelijk toegezegd dat zij volledig antwoord zal geven op alle vragen van de AP in dat kader.  De AP heeft daarop het dwangsombesluit voorlopig geschorst en Facebook heeft de rechtszaak gestaakt.

Onlangs werd bekend dat de AP het dwangsombesluit heeft herroepen. Facebook heeft de belangrijkste vragen van de AP beantwoord waardoor er geen aanleiding meer bestaat om de last onder dwangsom te handhaven.

Uit het nieuwsbericht van de AP blijkt niet wanneer de resultaten van het onderzoek kunnen worden verwacht.

Lees het nieuwsbericht van de AP hier.

BRON: autoriteitpersoonsgegevens.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.