NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Automatisch World of Warcraft spelen niet toegestaan

Automatisch World of Warcraft spelen niet toegestaan

 

Het Ninth U.S. Court of Appeals heeft uitspraak gedaan in een zaak die Blizzard Entertainment tegen de producent van de World of Wacraft (”WoW”) Glider-bot heeft aangespannen. Het verspreiden van de Glider bot is niet toegestaan.

 

Het spel World of Warcraft is een MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) en als zodanig buitengewoon populair. De nieuwe uitbreiding op WoW bleek de snelst verkopende PC-game ooit (3,3 miljoen exemplaren in de eerste 24 uur).

 

Ene Michael Donnely heeft software ontwikkeld (een ‘bot’) die het spelen van WoW automatiseert en de besturing overneemt van de speler. Blizzard Entertainment is niet blij met deze bot omdat spelers van WoW zich hiermee sneller en op oneerlijke wijze ontwikkelen in het spel dan spelers die deze bot niet gebruiken.

 

De rechtbank oordeelde in eerste aanleg aan dat de Glider bot inbreuk maakt op de auteursrechten van Blizzard doordat er veranderingen in de software van Blizzard worden aangebracht voordat deze naar het werkgeheugen van de pc wordt gekopieerd. Bovendien zou de Glider bot technische maatregelen van Blizzard, om bots te weren, omzeilen. De Glider bot werd verboden.

 

In hoger beroep komt het Hof tot eenzelfde uitkomst, maar de argumentatie is anders. Het Hof meent  dat de Glider bot niet zozeer de technische maatregelen omzeilt die ontwikkelaar Blizzard heeft genomen, maar dat de bot  'de ervaring omzeilt die spelers krijgen als ze door verschillende werelden reizen, verschillende geluiden horen, gebouwen bekijken, de inwoners en monsters ontmoeten, en als ze andere spelers tegenkomen'. Daarmee schendt de bot de Digital Millennium Copyright Act.

 

Lees hier het gehele bericht.

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

BrooksMelisa32 dinsdag 12 juli 2011 08:26

Specialists argue that business loans help people to live the way they want, just because they can feel free to buy necessary goods. Moreover, banks offer student loan for all people.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.