NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Auteursrechtinbreuk World of Warcraft: $ 89 miljoen schadevergoeding

Auteursrechtinbreuk World of Warcraft: $ 89 miljoen schadevergoeding

Blizzard Entertainment is een Amerikaanse developer en publisher van games. Eén van de populaire games uit de koker van Blizzard is World of Warcraft (WoW) dat al vele prijzen in de wacht heeft gesleept.


WoW is een zogenaamde MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Het spel kan door zeer veel personen tegelijk in een virtuele wereld worden gespeeld, waarbij de spelers onderling contact met elkaar kunnen hebben. Binnen WoW zijn alle spelers aan dezelfde regels gebonden.

 

Althans, dat zou de ideale situatie zijn. Er zijn echter ook partijen die private WoW servers aanbieden. Eén van deze partijen was Scapegaming. Scapegaming maakte het via deze private servers mogelijk om WoW te beïnvloeden zonder dat Blizzard daarbij betrokken is. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om speciale items aan spelers toe te kennen en op andere manieren vals te spelen.

 

Blizzard heeft in het verleden al hard tegen dergelijke private servers opgetreden en met succes. Ook nu loont de actie van Blizzard. Scapegaming wordt veroordeeld voor schending van het auteursrecht, het omzeilen van technische beveiligingsmaatregelen en oneerlijke mededinging. De schadevergoeding bedraagt maar liefst 89 miljoen dollar en is opgebouwd uit ruim drie miljoen dollar aan misgelopen inkomsten, een wettelijke schadevergoeding van 85,4 miljoen dollar en 64.000 dollar aan advocaatkosten.

 

Lees hier en hier de berichten

BRON: future of copyright & Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.