NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Auteursrechtinbreuk op website-ontwerp?

Auteursrechtinbreuk op website-ontwerp?

Websitebouwer More-In sleept detacheerder DPA voor de rechter. More-In vindt dat DPA inbreuk heeft gemaakt op haar auteursrecht door zonder toestemming een websiteontwerp over te nemen.

Het geschil gaat over een ontwerp dat More-In eind 2009 maakte op verzoek van DPA. Na verschillende e-mails over en weer over het ontwerp was er nog slechts finale goedkeuring nodig van de detacheerder; deze bleef uit. DPA liet weten: “Helaas is er intern een kink in de kabel gekomen, waardoor wij op korte termijn geen invulling aan het websiteproject kunnen geven.”

Daarna volgde er geen contact meer tussen de partijen. More-In informeerde begin 2010 of de offerte alsnog in overweging kon worden genomen, maar daar kwam geen reactie op.

Toen bleek dat DPA toch een nieuwe website heeft. In principe staat het de detacheerder vrij een ander ontwerp te kiezen, maar de nieuwe website komt volgens More-In wel erg veel overeen met het ontwerp dat zij hebben gemaakt: de kleur- en vakindeling evenals het lijnenspel, de plek van het logo en de algemene indeling van het menu van de website.

More-In eist schadevergoeding voor de gederfde inkomsten van € 58.000. Daarnaast stelt de websitebouwer dat het bedrijf als gevolg van deze opdracht met DPA meer opdrachten had kunnen werven; daar wil More-In ook een vergoeding voor. Ook eist More-In het uit de lucht halen van de website totdat het ontwerp van DPA is aangepast.

In kort geding zijn partijen gevraagd om er samen uit te komen middels een schikking; dit faalde. De rechter zal daarom over twee weken uitspraak doen.

 

Door: Liisa Janssens

BRON: Het Financieele Dagblad


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.