NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Apple verwijdert VLC-app, mogelijk wegens strijd met GPL-voorwaarden

Apple verwijdert VLC-app, mogelijk wegens strijd met GPL-voorwaarden

Apple heeft de open source app VLC uit haar Appstore verwijderd. Reden hiertoe is waarschijnlijk de schending van de toepasselijke GPL-licentie op VLC.

Een aantal maanden terug heeft VLC Apple er namelijk al op aangedrongen om óf de VLC-app te verwijderen uit de Appstore óf om aan de GPL-voorwaarden te voldoen.

De GPL-voorwaarden stellen onder meer dat er geen beperkingen mogen worden gesteld aan de verspreiding van de daaronder gelicentieerde software. De verspreiding van VLC moet dus "vrij" blijven.

Apple legt dergelijke beperkingen echter wel op. De gebruiksvoorwaarden van Apple bepalen namelijk dat een app op maximaal vijf apparaten geïnstalleerd mag worden, inclusief verplichte DRM-kopieerbeveiliging. Ook is de broncode van de VLC-app niet beschikbaar via de Appstore.

Mogelijk heeft Apple niet stil gestaan (of willen staan) bij de onverenigbaarheid van de GPL met de Appstore voorwaarden, aangezien Apple de VLC-app een aantal maanden terug wel heeft toegelaten tot de Appstore. Helaas is – mij althans – niet bekend waarom Apple niet eerder heeft besloten om de VLC-app uit de Appstore te verwijderen.

Lees hier het bericht.

Afbeelding: Libby Levi onder CC BY-SA 2.0 

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.