NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Apple mag niet meer schelden in de rechtszaal

Apple mag niet meer schelden in de rechtszaal

In de zaak tussen Apple en GPNE, houder van verschillende octooien, heeft de Amerikaanse rechter Judy Koh bepaald dat Apple GPNE niet meer mag uitmaken voor ‘patenttrol’, ‘bandiet’, ‘piraat’ en ‘overvaller’. Ook mag Apple niet meer zeggen dat GPNE bezig is met ‘afpersen’ of dat zij ‘meedoet aan de rechtszaak loterij’. De rechter is van mening dat het gebruik van deze termen de jury te veel in verwarring brengt.

In de rechtszaak stelt GPNE dat Apple met de iPad inbreuk maakt op octrooien van GPNE. GPNE heeft een uitgebreide octrooi portefeuille, waarmee zij haar bedrijf ervan maakt om inkomsten te vergaren uit licentie-inkomsten. De uitvindingen waarop de octrooien zien worden niet daadwerkelijk door GPNE gebruikt. Een gangbare term voor een bedrijf met veel octrooien, die enkel worden inzet tegen (o.a.) producenten om zo licenties af te dwingen, is patenttrol.

De Amerikaanse rechter gaat echter mee met het verzoek van GPNE om deze woorden te verbannen uit de rechtszaal. Wel mag Apple de jury er op wijzen dat GPNE ‘een octrooi verzamel bedrijf’, ‘een bedrijf is dat niets verkoopt’ of ‘een bedrijf dat niets maakt’.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.