NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Apple keurt Opera Mini voor iPhone goed

Apple keurt Opera Mini voor iPhone goed

Vandaag heeft Apple de mobiele browser Opera Mini voor iPhone goedgekeurd in de App Store. Dit is opmerkelijk omdat Apple in het verleden nogal onduidelijk was over het wel of niet toelaten van mobiele browsers die niet zijn gebaseerd op de onderliggende technologie van de mobiele versie van Safari.

Opera Mini is echter niet als standaardbrowser in te stellen. Als dus vanuit bijvoorbeeld de e-mailapplicatie op een link wordt geklikt komt de gebruiker alsnog terecht in Safari. Ook ondersteunt Opera Mini het afspelen van webvideo niet. Anders dan in Safari kan dus niet naar YouTube gekeken worden.

Steven Johnson – die naar eigen zeggen al jarenlang strijdt voor open standaarden – schreef laatst overigens in de New York Times dat hij misschien binnenkort van zijn geloof valt vanwege de iPhone. Hij vat zijn eerdere overtuiging als volgt samen:

“In the words of one of the Web’s brightest theorists, Jonathan Zittrain of Harvard, the Web displays the ‘generative’ power of a platform where you don’t have to ask permission to create and share new ideas.  If you want democratic media, where small, innovative start-ups can compete with giant multinationals, open platforms are the way to go.”

Nu vindt hij echter dat de apps voor de iPhone tot de “most innovative in the history of computing” behoren. Daarom begint hij te twijfelen aan zijn eerdere geloof.

Zittrain en co hebben al aangegeven graag de discussie met Johnson aan te gaan.

Indien u trouwens het boek van Zittrain – “The Future of the Internet — And How to Stop It” – nog niet heeft gelezen is dat absoluut een aanrader. Het is gepubliceerd onder een Creative Commons licentie en het is hier gratis te downloaden. Voor mij is het een van de verfrissendste boeken die ik heb gelezen sinds Lawrence Lessig.

Zie hier een bericht op Webwereld, en hier het persbericht van Opera.

BRON: NY Times, Concurringopinions.com, Opera.com, Webwereld.nl, Futureoftheinternet.org


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.