NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Antwoorden op Kamervragen over automatische foto's iPhone
 • GEPLAATST OP: 7 juni 2011
 • GEPLAATST DOOR: Vita Zwaan
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Vita Zwaan

Antwoorden op Kamervragen over automatische foto's iPhone

Onlangs stelden leden van de VVD Kamervragen over een weblog bericht van Trouw genaamd "iPhone maakt elke minuut foto van je, ook in bed". Het gaat hier om een in de Apple iPhone ingebouwde functie die elke minuut een foto maakt. Gebruikers worden niet geïnformeerd over deze functie. Aan de hand van de gemaakte foto's kunnen de locatiegegevens van iPhones worden uitgelezen.

De VVD Kamerleden wilden weten of consumenten door Apple niet moeten worden geïnformeerd over het opslaan van locatie data voorat zij een iPhone kopen of huren. Minister Verhagen van Economisceh Zaken, Landbouw en Innovatie antwoordt mede namens de minister van Veiligheid en Justitie dat er op grond van het Burgerlijk Wetboek en Europese wetgeving inderdaad bepaalde informatieverplichtingen bestaan ten aanzien van consumenten. Zo dient aan de consument de essentiële informatie te worden gegeven die hij nodig heeft om een geïnformeerd besluit te nemen. Volgens de minister is het denkbaar dat ook informatie zou moeten worden verstrekt over het opslaan van loctatiegegevens.

De minister wil zich verder echter niet mengen in de relatie tussen consument en producent en wijst op het recente gemeenschappelijk standpunt van de Artikel 29 werkgroep over locatiegegevens, waarover wij al eerder berichtten en op de mogelijkheid voor consumenten om zich te wenden tot de Consumentenautoriteit en het College Bescherming Persoonsgegevens.

Lees hier de Kamervragen en antwoordenPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.