NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Amsterdam stimuleert gebruik van open data

Amsterdam stimuleert gebruik van open data

Vandaag gaat het project “Apps for Amsterdam” van start. Met dit project wil Amsterdam zoveel mogelijk lokale overheidsdata openstellen voor vrij hergebruik. Hierdoor wordt zoveel mogelijk data van de gemeente Amsterdam toegankelijk voor iedereen: open data. Programmeurs worden aangemoedigd om deze data te gebruiken voor het ontwikkelen van apps, webcontent en verspreiding via social media.

Het gebruik van open data is niet nieuw, maar komt wel steeds meer voor. Vaak betreft open data niet-tekstueel materiaal zoals kaarten, chemische verbindingen, mathematische en wetenschappelijke formules, medische data en praktijken, biodiversiteitgegevens, financiële– en marktdata. Vaak wordt de toegang tot dergelijke informatie, of hergebruik daarvan, beperkt door publieke of private partijen. Immers, de (verzameling van) data kan van onschatbare waarde zijn.

Het vrij beschikbaar stellen van data kan echter ook de innovatie bevorderen. Diensten, die anders te duur zouden zijn om te ontwikkelen en/of om technisch te realiseren, kunnen zodoende toch levensvatbaar zijn. Bovendien kan open data inzicht bieden in bestuur, planning en wetenschap.

Met het Apps for Amsterdam project stapt Amsterdam in de voetsporen van Rotterdam. Het project is geïnspireerd op Apps for Democracy in Washington D.C., en is een samenwerking tussen Waag Society, de gemeente Amsterdam en Hack De Overheid.

Lees hier het bericht.

Lees hier meer over Apps for Amsterdam.

BRON: informatieprofessionals.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (2)

pim zaterdag 28 januari 2012 15:32

www.vanstraaten.com zou je is moeten proberen!
of anders www.pimboas.nl ook erg nuttig

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.