NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Amerikaanse ISP's gaan illegale downloaders waarschuwen

Amerikaanse ISP's gaan illegale downloaders waarschuwen

Downloaders in de VS kunnen binnenkort een bericht van hun internetprovider verwachten. De grote Amerikaanse providers hebben besloten om abonnees die illegaal downloaden voortaan een waarschuwingsbericht te sturen. De eerste keer blijft het bij een vriendelijk informerend e-mailberichtje, maar de vijfde en zesde stap kan drastischer zijn. Zo kunnen de providers de verbinding gaan afknijpen, zodat downloaden vrijwel onmogelijk wordt.

De illegale downloaders worden opgespoord door een derde partij, die download-websites gaat afschuimen en ip-adressen van downloaders opslaat in een database en verstrekt aan de providers.

Pluspunt van de plannen is dat ze een voornamelijk educatief karakter dienen, althans zo stellen de providers. Ze willen de afname van legale muziek en filmdiensten stimuleren. Ze willen dus niet overgaan tot het afsluiten van abonnees als er veelvuldig illegaal gedownload wordt, zoals dat in Frankrijk wel gebeurt.

Minpunt is dat de providers zich wel het recht voorbehouden om de abonnee af te sluiten als die de gebruiksvoorwaarden schendt. Natuurlijk staat in die gebruiksvoorwaarden dat de internetverbinding niet mag worden gebruikt voor het plegen van auteursrechtinbreuk, zodat de achterdeur alsnog openstaat. Dit terwijl de Mensenrechtenraad van de VN onlangs nog een rapport uitbracht waarin is opgenomen dat het in strijd is met de mensenrechten en internationale verdragen om abonnees die illegaal downloaden af te sluiten.

Lees hier het hele bericht

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.