NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Amazon: “Wij hebben geen licenties nodig”

Amazon: “Wij hebben geen licenties nodig”

Amazon heeft in een brief aan verscheidene platenlabels de nieuwe service Cloud Player toegelicht. In de brief herhaalt Amazon haar standpunt dat voor de nieuwe dienst geen licenties nodig zijn.

Gebruikers van de streaming muziekdienst kunnen tracks kopen via Amazon.com en die opslaan op hun persoonlijke Cloud Drive. Via de Cloud Player applicatie kunnen de tracks vervolgens afgespeeld worden op pc’s en Android smartphones.

Amazon stelt dat er sprake is van een cyberlocker, een persoonlijke harde schrijf van de gebruiker, die is te vergelijken met een ‘gewone’ externe harde schijf. Daarom is er voor de service geen licentie nodig net zoals voor de verkoop van harddisks ook geen licentie nodig is van platenlabels, volgens Amazon.

Door de manier waarop deze dienst werk is dat een interessante stelling. Streamingdiensten als Spotify en Last.FM streamen de tracks vanaf hun eigen server naar de gebruiker. Het verschil met de Cloud Player is dat Amazon de tracks streamt die op de ‘persoonlijke’ Cloud Drive van de gebruiker staan.  

Er is veel discussie over streamen en het feit of dit al dan niet een (secundaire) openbaarmaking is. Met de techniek die Amazon nu introduceert kan er aan die discussie weer het nodige worden toegevoegd.

Het laatste woord is hierover nog lang niet gezegd, daar komt bij dat Amazon in de nabije toekomst veel meer mogelijkheden, "potential enhancements”, ziet voor haar dienst waarvoor zij eventueel wel licenties nodig zou hebben.

“Expect to hear more from us on potential licensing in the near future", besluit Amazon haar brief aan de labels. Wordt wederom vervolgd!

Lees het bericht hier.

Auteur: Ruben Althuisius

BRON: webwereld.nl, billboard.biz


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.