NL EN

AIVD-orgaan keurt OpenVPN goed

Het Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging, een orgaan van de AIVD,  heeft het opensource softwarepakket OpenVPN goedgekeurd voor gebruik binnen de Nederlandse overheid op het ‘Departement Vertrouwelijk’-niveau.

Medewerkers van de overheid kunnen OpenVPN nu vanuit huis of een andere locatie gebruiken om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie. Het gaat daarbij dus om toegang tot informatie die geclassificeerd is als Departement Vertrouwelijk, in de classificatie de laagste vorm van vertrouwelijkheid. Het is daarmee voor het eerst dat de Nederlandse overheid overstapt naar een opensource pakket voor beveiligingsdoeleinden.     

Wel is het zo dat OpenVPN voorafgaand aan de goedkeuring door beveiligingsbedrijf Fox-IT op een aantal punten is aangepast. Zo zijn mogelijke onveilige componenten verwijderd. Omwille van de veiligheid zal de aangepaste OpenVPN-software alleen de beveiligde website van Fox-IT verkrijgbaar zijn.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

boaz.couperus zaterdag 10 maart 2012 07:50

ik heb een paar2 facebook kennissen waarvan 1 laatst in londen is geweest .hij komt uit indonesia hij heeft een foto gemmakt van een van de prinsen die de poort uitreed.Maar daar zit een commentaar bij van ene Alex Shaw komt uit spanje zit in kabul en is van mening dat hij de rijke moet doden hij zecht soenniet te zijn en is anarchist-communist ,Er is nog wat gechat en vind het een vreemd/raar persoon gezien zijn commentaar. VR.GR Boaz.Couperus.doorwerth. GLD

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.