NL EN

Aftappen zonder grenzen?

Volgens een vooralsnog niet openbaar rapport waar de website Nu.nl de hand op heeft gelegd heeft het ministerie van Economische zaken een onderzoek laten doen naar de grenzen van de aftapbaarheid. Daar waar het aftappen van internet-telefonie aangeboden door internet providers evenals het aftappen van de traditionele- en mobiele telefonie technisch mogelijk is, blijkt volgens dit rapport, dat de aftapbaarheid van andere online communicatie diensten in veel gevallen lastig tot welhaast onmogelijk is.

Dit kan zo zijn wanneer centrale chatservers ontbreken en de communicatie op P2P basis geschiedt zoals mogelijk is in veel online games(-netwerken). Ook noemt het rapport afwezigheid van servers in Nederland en versleuteling van informatie die het web doorkruist als oorzaken die aftapbaarheid in de weg staan. Te denken valt hierbij aan communicatie via skype, webmail-diensten of sociale netwerksites.

 

Het naar buiten komen van dit rapport heeft al reacties ontlokt van onder meer kamerlid Ada Gerkens, die een openbare behandeling verlangt van dit rapport in de Tweede Kamer. Volgens digitale rechtenbeweging Bits of Freedom is één ding zeker: het Nederlandse aftapbeleid moet op de schop en dit uitgelekte rapport is daarvan het zoveelste bewijs.

 

 

 

Door: Nick Wobma

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.