NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Aanklacht tegen journalist Webwereld uitgebreid

Aanklacht tegen journalist Webwereld uitgebreid

Het nieuws dat journalist Bert Brussen zich bij de politie moest melden als verdachte van het bedreigen van Wilders heeft tot grote verontwaardiging geleid. De journalist had namelijk niet zelf Wilders met de dood bedreigd, maar had in zijn blog de tweet van de bedreiger overgenomen. Het gaat immers om een nieuwswaardig feit, en het is de taak van journalisten om verslag te doen van nieuws, en om misstanden aan de kaak te stellen. Het is glashelder dat Bert Brussen de bedreiging niet onderschrijft, maar slechts aan de kaak wilde stellen. Omdat hij weigerde gehoor te geven aan het bevel van de politie om zijn blog te verwijderen, wordt hij nu als een criminieel verhoord. Internet journalisten lopen in Nederland blijkbaar het risico te worden vervolgd vanwege het werk dat zij doen. Een zorgwekkende ontwikkeling, zeker in combinatie met het nieuwe wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit. Het wordt zo wel heel makkelijk om lastige journalisten de mond te snoeren.

Mijn verontwaardig over de vervolging van Bert Brussen uitte ik al eerder, en ik ben dus bepaald niet de enige. Je zou denken dat politie en justitie ook wel volgen wat er allemaal over wordt geschreven. En je zou hopen dat zij zich vervolgens nog eens achter de oren hadden gekrapt, en tot het besef zouden zijn gekomen dat de journalist alleen maar zijn werk heeft gedaan en niet Wilders heeft bedreigd. Dat blijkt nu ijdele hoop: in plaats van de zaak in te trekken, heeft justitie de tenlastenlegging uitgebreid! Brussen wordt nu behalve van het met de dood bedreigen van Wilders, ook van haatzaaien verdacht. Om treurig van te worden.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

marc donderdag 12 augustus 2010 14:36

Links gelul!! Er worden zo vaak onschuldigen streng verhoord, uiteindelijk zal de rechter hier uitspraak over doen en zullen we daar genoegen mee moeten nemen.

Groeten een rechtse CDA-er:)

Tjeerd vrijdag 13 augustus 2010 09:47

Wel erg gemakkelijk om dit als "links gelul" te bestempelen. Eerder een rechts populistische uitspraak om te stellen dat er "zo vaak onschuldigen streng verhoord" worden. Dat is voor mij nieuw, eerlijk gezegd. Ik dacht altijd dat slechts verdachten verhoord mochten worden. En dit lijkt me nou net een typetje niet-verdachte. Complete waanzin dat Brussen wordt aangeklaagd voor een retweet.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.