NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • 3D geprinte robot vervangt mensen

3D geprinte robot vervangt mensen

 Dat 3D printing niet alleen maar wordt gebruikt voor het maken van illegale wapens, maar juist ook nuttige en innovatieve mogelijkheden kent, wisten we natuurlijk al. Toch blijft het interessant om te zien op welke wijze 3D printing telkens op nieuwe gebieden wordt toegepast.  

Het gaat om een robot die het gevaarlijke controleren van hoogspanningskabels van mensen overneemt. Een dergelijke robot bestond al, maar de met behulp van 3D-printing vervaardigde variant is aanzienlijk goedkoper.

De zogenaamde Skysweeper controlerobot bestaat uit standaard verkrijgbare onderdelen en door middel van 3D printing vervaardigde elementen. Dit zorgt er voor dat de robot voor omgerekend minder dan EUR 750,-- kan worden gefabriceerd.Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.De Skysweeper zal voldoende werk hebben want hoogspanningskabels dienen regelmatig gecontroleerd te worden om te voorkomen dat er kortsluiting of stroomuitval optreedt.

Er is ook nog een mogelijkheid om camera’s en sensoren toe te voegen aan de Skysweeper. Daarmee zou deze nog veel voordeliger worden. Controle met behulp van camera’s en sensoren vindt nu namelijk plaats met behulp van ingewikkelde en dure robots of zelfs met helicopters.

De robot dingt mee naar de hoofdprijs van de World Makers Fair in New York, waar nog tot 13 augustus op kan worden gestemd. Ook wordt Skysweeper in november gepresenteerd tijdens de IROS conferentie voor intelligente robots in Tokio.

Lees hier het volledige bericht

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.