NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • 300 euro boete voor beledigen Spong

300 euro boete voor beledigen Spong

Advocaat Gerard Spong ontving een enorme hoeveelheid dreignails toen hij vorig jaar had bewerkstelligd dat Geert Wilders wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat. Gisteren vond een zaak bij de politierechter plaats tegen één van de mensen die Spong een dreigmail stuurde.

In de mail stond de volgende tekst: 'Als er één de doodstraf verdient dan ben jij dat vuile pleurishufter, je bent een vuile gore landverrader.' De verzender van de mail, een taxichauffeur die ooit ook al eens werd veroordeeld voor het beledigen van Tineke Netelenbos, zei zich gisteren niks van de mail te kunnen herinneren omdat hij vast dronken was geweest.

De officier van justitie eiste € 500,- boete (het dubbele van de gebruikelijke boete voor belediging), omdat Spong door alle dreigmails zijn werk niet meer normaal kon uitoefenen. De rechter legde een boete van € 300,- op en merkte daarbij het volgende op: ''Dat dit geen eenzame mededeling is, heeft uw zaak gekleurd. Uw e-mail is meegesleurd in een grote hoeveelheid mails waar nog wel minder aardige dingen in stonden."

Lees hier het hele bericht

BRON: Parool.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.