NL EN
Yentl van den WinkelYentl van den Winkel

POSTS VAN YENTL

04-01

ANNOTATIE BIJ ARREST HVJ EU BREYER/ BONDSREPUBLIEK DUITSLAND

14:59 uur Yentl van den Winkel | 0 reacties

Zoals door Arno R. Lodder al is aangekondigd schreef ik voor het Tijdschrift voor Internetrecht een annotatie bij het arrest van het Europese Hof van Justitie in de zaak Patrick Breyer tegen de... Lees verder.

14-12

RECHTSPRAAK: USENETPROVIDER MOET IDENTIFICERENDE GEGEVENS VERSTREKKEN AAN BREIN

18:28 uur Yentl van den Winkel | 0 reacties

Afgelopen week heeft de rechtbank ’s-Hertogenbosch uitspraak gedaan over de vordering van BREIN tot het verstrekken van identificerende gegevens van usenet gebruikers die inbreuk makende content... Lees verder.

28-11

MOGELIJK ALGEHEEL VERBOD GEBRUIK MOBIELE TELEFOON IN DE AUTO

12:13 uur Yentl van den Winkel | 0 reacties

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat samen met een aantal Telecombedrijven de technologische mogelijkheden onderzoeken om het gebruik van mobiele telefoons in de auto te... Lees verder.

23-11

SPOOKBURGERS ZORGEN VOOR DATALEK BIJ BELASTINGDIENST

16:53 uur Yentl van den Winkel | 0 reacties

Eerder in 2016 werd op een pijnlijke manier door het KRO-NCRV programma, De Monitor, aan het licht gebracht dat het niet goed was gesteld met de bescherming van persoonsgegevens bij de... Lees verder.

15-11

RECHTSPRAAK: ISP MOET NAW GEGEVENS ABONNEE VERSTREKKEN

18:05 uur Yentl van den Winkel | 0 reacties

De rechtbank Limburg heeft geoordeeld dat de weigering door de internet service provider (ISP), in dit geval Vodafone, om de NAW gegevens van haar abonnee te verstrekken onrechtmatig is jegens de... Lees verder.

VIDEO'S VAN YENTL