NL EN
Thomas van EssenThomas van Essen

POSTS VAN THOMAS

13-07

FACEBOOK VRIJUIT IN BELGIË

11:34 uur Thomas van Essen | 0 reacties

Op 9 november 2015 deed de rechtbank in Brussel in kort geding een interessante uitspraak . In deze uitspraak bepaalde de rechtbank namelijk dat Facebook moest stoppen met het registeren van het... Lees verder.

05-07

DRAFT CODE OF CONDUCT ON PRIVACY FOR MOBILE HEALTH APPLICATIONS

14:16 uur Thomas van Essen | 0 reacties

Er komen steeds meer applicaties op de markt die op één of andere manier gezondheidsgegevens van hun gebruikers verwerken. Dergelijke applicaties hebben de potentie om voordelen op te leveren... Lees verder.

27-06

HET TOEPASSINGSGEBIED VAN DE AVG

11:01 uur Thomas van Essen | 0 reacties

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. Door de verordening zal er een hoop veranderen op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Om de... Lees verder.

14-06

DUITSE SAFE HARBOR BOETES

09:27 uur Thomas van Essen | 0 reacties

Op 6 juni 2016 heeft de Commissaris Gegevensbescherming ( Datenschutzbeauftragter ) van Hamburg drie partijen een boete opgelegd omdat de doorgifte van persoonsgegevens naar de VS nog altijd op de... Lees verder.

26-05

ONRECHTMATIG GEBRUIK BSN AANGEPAKT

11:57 uur Thomas van Essen | 0 reacties

De Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) heeft diverse partijen aangeschreven die ten onrechte gebruik maakten van het Burger Service Nummer (“BSN”). Uit de berichtgeving van de AP is op... Lees verder.

VIDEO'S VAN THOMAS