NL EN

Micha Schimmel

Je schrijft veel voor de website. Altijd al een vlotte pen gehad? Nou, eigenlijk heb ik tijdens mijn studentstage bij SOLV geleerd om veel te schrijven, voor de weblog. Ik merkte wel meteen dat ik het heel leuk vind en dat het me ook vrij gemakkelijk afgaat.

Bij SOLV sta je bekend als Mr Bitcoin. Hoe ben je aan die geuzennaam gekomen? Ik heb een interesse voor oude concepten in de nieuwe wereld. Een concept als geld is natuurlijk niet nieuw maar wel als het volledig toegepast is in een internetsituatie. Ik denk dat dat is wat ik leuk vind: kijken wat daar juridisch gezien anders aan is.

Spreekt hier een geboren jurist? Ik wilde als kind inderdaad altijd al rechten studeren. Ik keek zelfs advocatenseries zoals LA Law enzo. In de laatste drie jaar van mijn middelbare school ben ik van dit idee afgeraakt en klassieke talen gaan studeren. Dat was heel interessant maar uiteindelijk niet praktisch genoeg voor me. Toen ik begon met mijn rechtenstudie wist ik dat dat is wat ik wilde. Ik heb geen moment spijt dat ik overgestapt ben.

En bij SOLV solliciteren, was dat weer zo’n juiste stap? Zeker, ik vind het fantastisch. SOLV is bijzonder omdat het allemaal mensen zijn met een passie voor dit vakgebied. Als je mensen met een bepaalde passie bij elkaar zet, gebeuren er haast magische dingen. Dat merk je en zie je terug in de sfeer. Inhoudelijk is het ook precies wat ik wil. Ik werk deels voor cliënten maar werk ook aan kennisontwikkeling door te schrijven over juridische vraagstukken in een online omgeving.

Hoe ziet een werkdag van een legal counsel in 2040 eruit? Ik denk dat elkaar ontmoeten op kantoor nog steeds heel belangrijk zal zijn. Ik denk dat de werkplekken nog beter en slimmer ingericht zullen zijn, zowel wat techniek betreft als hoe je zit ten opzichte van elkaar. Ik denk dat we nog steeds met de fiets naar kantoor gaan, en niet met een jetpack ofzo. Het juridische werk zal inhoudelijk veranderen maar er zal altijd de realiteit zijn van een overheid die wetten maakt, die  geïnterpreteerd moeten worden. Die essentie gaat niet veranderen maar de manier waarop je als advocaat kennis overbrengt wellicht wel. Door kennisontwikkeling en de ontwikkeling van techniek zal sneller maatwerk geleverd kunnen worden.

Je traint een damesroeiteam. Ben je een meedogenloze coach? Nee, eerder een empathische coach, met oog voor de mens achter de roeier. Vakinhoudelijk heb ik mijn kennis wel op orde. Ik weet goed wat er nodig is om een winnende ploeg te maken.

Welk hardnekkig misverstand over jou moet er snel uit de wereld geholpen worden?In tegenstelling tot wat iedereen bij SOLV denkt, heb ik geen fortuin verdiend met bitcoins!