NL EN
Micha SchimmelMicha Schimmel

POSTS VAN MICHA

23-11

AMSTERDAM GAAT VERKEERSDOORSTROMING VERBETEREN MET TOMTOM-DATA

17:22 uur Micha Schimmel | 0 reacties

De gemeente Amsterdam zal op basis van gegevens van TomTom-gebruikers de doorstroming van verkeer gaan proberen te verbeteren, zo las ik op nu.nl. Daartoe hebben partijen een... Lees verder.

02-11

HR: ETNISCH PROFILEREN NIET OK

17:08 uur Micha Schimmel | 0 reacties

De Hoge Raad heeft zich gisteren uitgelaten over de vraag of de politie van het zogenaamde ‘etnisch profileren’ gebruik mag maken. Hoewel de focus op deze blog meestal op TMC-gerelateerde... Lees verder.

26-10

PAROOL NIET AANSPRAKELIJK VOOR ONJUIST ARTIKEL OVER BOMAANSLAG

12:18 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Zo nu en dan publiceert elke krant een artikel dat achteraf niet helemaal juist blijkt te zijn. Dat is ook niet zo heel vreemd, want de journalistiek bedrijven is bij tijd en wijlen een... Lees verder.

12-10

UITPUTTINGSREGEL GELDT NIET VOOR LEGALE RESERVE KOPIE

17:09 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Mag je een legale reservekopie van een computerprogramma zonder toestemming van de rechthebbende doorverkopen aan een derde, wanneer je eigen originele exemplaar van dat programma beschadigd en... Lees verder.

19-09

AUTEURSRECHT IN DE DIGITAL SINGLE MARKET, DEEL 2

13:44 uur Micha Schimmel | 0 reacties

In een eerdere blog ging ik in op de conceptversie van de nieuwe Auteursrechtrichtlijn (hierna: ‘Richtlijn’) . Hierin kwamen het alleenrecht dat nieuwsuitgevers op nieuwsartikelen hebben... Lees verder.

VIDEO'S VAN MICHA