NL EN
Micha SchimmelMicha Schimmel

POSTS VAN MICHA

12-10

UITPUTTINGSREGEL GELDT NIET VOOR LEGALE RESERVE KOPIE

17:09 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Mag je een legale reservekopie van een computerprogramma zonder toestemming van de rechthebbende doorverkopen aan een derde, wanneer je eigen originele exemplaar van dat programma beschadigd en... Lees verder.

19-09

AUTEURSRECHT IN DE DIGITAL SINGLE MARKET, DEEL 2

13:44 uur Micha Schimmel | 0 reacties

In een eerdere blog ging ik in op de conceptversie van de nieuwe Auteursrechtrichtlijn (hierna: ‘Richtlijn’) . Hierin kwamen het alleenrecht dat nieuwsuitgevers op nieuwsartikelen hebben... Lees verder.

08-09

HOF VAN JUSTITIE LEGT BOM ONDER VRIJE NIEUWSVERSPREIDING

13:34 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Vandaag kwam dan eindelijk het langverwachte arrest in de slepende Sanoma / GeenStijl-zaak over linken naar de blootfoto’s van Britt. De uitkomst: door te linken naar de foto’s maakte... Lees verder.

06-09

AUTEURSRECHT IN DE DIGITAL SINGLE MARKET, DEEL 1

12:19 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Eind 2015 publiceerde de Europese Commissie een bericht waarin de Commissie aangaf het Europese auteursrecht te willen moderniseren met als achterliggende gedachte het verbeteren van de ‘... Lees verder.

05-07

BULGARIJE STELT OPEN SOURCE VERPLICHT BIJ OVERHEIDSAANBESTEDING

15:01 uur Micha Schimmel | 0 reacties

Wie voor de Bulgaarse overheid een softwareapplicatie ontwikkelt, is vanaf nu verplicht om de broncode van de software vrij te geven. Een overheidsorganisatie is verantwoordelijk voor hij... Lees verder.

VIDEO'S VAN MICHA