NL EN

Frank Leyendeckers

Een bestuursrechtelijke alleskunner, dat is wat bij mij opkomt als ik naar jouw CV kijk. Nou, dat is meteen een mooie opening en geen kwalificatie die je in alle bescheidenheid aan jezelf zou toedichten. Maar je doelt neem ik aan op het feit dat ik alle facetten wel heb doorlopen, als stafjurist bij de Raad van State, vele jaren in de advocatuur maar ook als legal counsel in het vastgoed. Steeds op het grensvlak van bestuursrecht en de gereguleerde markten of het vastgoed en infrastructuurdaar ligt ook echt mijn passie.

Hoe past deze passie bij SOLV, waar de focus ligt op Technologie, Media en Communicatie? Daar kan ik heel kort over zijn: dat past uitstekend. De partners van SOLV merkten binnen hun praktijk dat er steeds meer vraag is naar advisering en ondersteuning in procedures op het terrein van Regulatory, Compliance en Public Law. Om die reden werkten wij ook al samen. Gezien onze gezamenlijke verwachting dat de groei op dit terrein zal doorzetten - ik noem bijvoorbeeld de uitbreiding van de boetebevoegdheid van de per 1 januari 2016 in te stellen privacytoezicht-houder Autoriteit Persoonsgegevens - was het een logische stap om de krachten te bundelen. Voor SOLV is het fijn dat ze deze expertise nu ook rechtstreeks kan aanbieden en voor mij een mooie kans om deze tak op te zetten, terwijl ik tegelijk mijn bestaande vooral vastgoed en infrastructuur gerelateerde cliëntenportefeuille vanuit SOLV kan blijven bedienen en zelfs beter kan bedienen met de SOLV expertise als het gaat om ICT-infrastructuur, glasvezel, datacenters en dergelijke.

Waar kijk je over een jaar op terug? Mijn overstap naar SOLV is eigenlijk naadloos gegaan. Binnen een paar dagen was ik hier al helemaal up and running. Ik krijg hier alle ruimte om de praktijkgroep op te zetten en de “just do it” mentaliteit die hier heerst werkt daarbij heel stimulerend. Dus ik denk dat ik zeker niet te ambitieus ben als ik zeg dat ik over een jaar terugkijk op een vliegende start, waarbij er al snel nieuwe personen aan mijn team zijn toegevoegd en er een geslaagde cross-over tussen de praktijken tot stand is gebracht.

En als je over een jaar vooruit kijkt, wat zou er dan nog te wensen over zijn? Er is altijd wel iets te wensen. Maar voor nu kijk ik eerst maar eens het komende jaar vooruit, dat biedt al voldoende uitdaging. En ik ben er zeker van dat – mijn nieuwe partners kennende – er onderweg al weer mooie nieuwe plannen gesmeed worden.