NL EN

Berthold Rosendahl

 

Na een aantal jaren er tussenuit weer terug op de SOLV basis. Miste je het juridische werk? Het juridische is altijd blijven trekken, de combinatie van op detailpunten enorm de diepte in, maar ook het geheel goed kunnen overzien en stappen vooruit denken. Dus toen de mogelijkheid zich aandiende om weer terug te keren hoefde ik niet lang na te denken: er is voor mij maar één plek waar ik mijn ondernemerschap kan koppelen aan mijn liefde voor juridische en strategische vraagstukken: SOLV.

 

Was het moeilijk om er weer in te komen? Daar kan ik heel kort over zijn: helemaal niet. Ik heb aan de wieg van SOLV gestaan en hoewel het kantoor zich natuurlijk enorm ontwikkeld heeft sinds de start in 2000 is het “SOLV dna” eigenlijk onveranderd. Ik had er dus geen moeite mee om me hier weer direct thuis te voelen. Het oppakken van de juridische en strategische vraagstukken was ook geen enkel probleem. Mijn directiefuncties en ondernemerschap blijken van grote toegevoegde waarde op de manier waarop ik onze cliënten adviseer. En ook bij de zaken waarvoor ik intern verantwoordelijk ben, zoals business development, is mijn inmiddels opgedane ervaring een grote pré.

 

Kan je iets meer inzoomen op business development? Waar verstaan jullie daar eigenlijk onder? Kernactiviteit van SOLV is het leveren van kwalitatief hoogwaardige juridische diensten. Onder business development verstaan wij het uitbreiden vanuit die kern naar nieuwe markten, ontwikkelen van nieuwe produkten en diensten alsmede nieuwe verkoopkanalen, eventueel in samenwerking met nieuwe partners. Daarbij gaat het niet alleen om het hebben van goede ideeën, maar met name de slag kunnen maken van idee naar de uitvoering. Mijn ervaring als ondernemer komt daarbij goed van pas, daarin heb ik geleerd wat heel mooi in een quote van Lombardi is samengevat: “The only place where success comes before work is in the dictionary.”

 

Dat klinkt veelbelovend, kan je vast een tipje van de sluier oplichten? Ja, dat kan ik wel: houd ons gewoon maar goed in de gaten, er staat veel te gebeuren!